NHG aankoopkeuring appartement Eindhoven

NHG aankoopkeuring appartement Eindhoven

NHG aankoopkeuring appartement Eindhoven om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG (www.nhg.nl). Soms wordt u geacht een recent bouwtechnisch rapport te overhandigen. Dit rapport dient te zijn opgesteld volgens de normen van de NHG en dient te worden uitgevoerd door een erkende inspecteur. Bouwkundige keuring Eindhoven voldoet aan alle eisen voor het opstellen van en dergelijk bouwtechnisch rapport.

De keuringen omvatten een gedetailleerde weergave van de bouwtechnische staat van het pand en schetsen tevens een helder beeld van de te verwachten onderhouds- en renovatiewerkzaamheden, zowel nu als in de toekomst. Dit alles geheel in overeenstemming met de normen en eisen van de NHG.

NHG aankoopkeuring appartement Eindhoven

  • Het betreft een non-destructieve inspectie, waarbij het pand tijdens het keuren dus generlei schade oploopt.
  • Het pand wort hiervoor in zijn geheel in kaart gebracht, waarbij alle zichtbare bouwdelen omschreven worden.
  • Zichtbare gebreken worden aan het licht gebracht, en voorzien van advies omtrent renovatie of herstel.
  • Mogelijke kosten voor het uitvoeren van onderhoud- en herstelwerkzaamheden worden apart genoemd.
  • Dit alles word samengevat in een rapport dat voldoet aan alle eisen van de NHG.

NHG aankoopkeuring appartement Eindhoven

Een uitgebreide aankoopkeuring van het huis dat u op het oog heeft, behoedt u voor vervelende verassingen in de toekomst. Met andere woorden: U weet precies wat u koopt. Zo omvat een dergelijk bouwtechnisch rapport een overzicht omtrent mogelijke gebreken, maar ook een indicatie van wat u kwijt zult zijn aan onderhoud en herstel – zowel op het moment van aankoop als ook in de toekomst.

Voor het verkrijgen van een bouwtechnisch rapport dat voldoet aan de eisen voor de NHG is een dergelijke non-invasieve keuring van het pand een must.  Dergelijke bouwtechnische keuringen dienen te worden uitgevoerd door een erkende bouwtechnisch inspecteur.