Hoge luchtvochtigheid in huis

Hoge luchtvochtigheid in huis

Hoge luchtvochtigheid in huis is schadelijk voor de gezondheid en brengt tal van risico’s met zich mee. Met name longaandoeningen en problemen met de overige luchtwegen komen vaker voor in vochtige ruimtes. Daarnaast tieren schimmels, gisten en bacteriën in een warm en vochtig klimaat, wat een negatief effect heeft op bijvoorbeeld wondgenezing en algehele vatbaarheid voor infecties. Het is daarom ten zeerste aan te raden om zorg te dragen voor een optimaal klimaat binnenshuis waarbij de luchtvochtigheid binnen gezonde grenzen valt.hoge luchtvochtigheid in huis

Bouwkundige keuring Eindhoven helpt u graag dit te realiseren in uw pand of woning, ongeacht door oorzaak van uw vochtprobleem. Wij zoeken het voor u uit en lossen het op! U kunt bij ons terecht met vragen over vochtplekken binnenshuis en buitenshuis, overmatige vochtafzetting op ramen en muren, loslatend stuc- en pleisterwerk ten gevolge van vocht of een onverklaarbaar hoog condensatieniveau binnenshuis. Er zijn tal van oorzaken die een ongewoon hoge luchtvochtigheid in huis teweeg kunnen brengen maar gelukkig bieden wij u ook een breed pallet aan oplossingen die precies aansluiten bij uw bouwtechnische probleem.

Een hoge luchtvochtigheid in huis heeft, naast gezondheidsrisico’s, ook nare gevolgen voor het gebouw of de woning waar het probleem zich in bevindt. Dit begint meestal met onschuldig-ogende vochtplekken op de muren, maar kan al gauw ontaarden in schimmelplekken, loslatende muurbekleding of verf alsmede nare geurtjes in huis. Ook kunt u een gevoel van valse tocht ervaren. Hoe langer u het probleem ongemoeid laat, des te groter wordt de kans op ingrijpende schade die met hoge herstelkosten gepaard gaat.

Liever vraagt u tijdig advies aan een erkende professional, zoals Bouwkundige keuring Eindhoven! Wij zorgen ervoor dat uw vochtproblemen snel en effectief verwijdert worden en de schade binnen een handomdraai hersteld is. Wij beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van de meest uiteenlopende, specialistische bouwvraagstukken en onderzoeken. Meldt u probleem bij ons aan per telefoon en maak direct een afspraak voor inspectie bij u op locatie – professioneel en snel, doelgericht en voordelig. Bouwkundige Keuring neemt uw vochtproblemen serieus en helpt u er zó vanaf!